» Terug naar vorige pagina

08-01-2013

ZZP'er overschat zijn fiscale kennis

Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP'ers) die ervoor kiezen zelf hun administratie te doen, lopen een grote kans om bepaalde belastingvoordelen mis te lopen. Dit blijkt uit onderzoek van professionalsplatform Offerti onder zevenhonderd ZZP'ers en tweehonderd boekhouders.

Onrechtvaardig

Nu is het zo dat iedereen die met een personenauto van de zaak meer dan 500 privékilometers rijdt, de bijtelling betaalt. Vervolgens maakt het niet meer uit hoeveel privékilometers er mee wordt gereden. Volgens Weekers is dat onrechtvaardig.

Privékilometers

Weekers wil onderscheid aanbrengen door de bijtelling in stapjes te laten oplopen. Iemand die veel privékilometers rijdt met de auto van de baas, gaat in dat geval meer betalen dan iemand die maar weinig privé rijdt. Weekers wil met de autobranche in overleg over hoe zijn gestaffelde en 'faire' bijtelling kan worden ingevoerd.

Oldtimers

Weekers zei ook dat hij nog nadenkt over hoe hij tegemoet gaat komen aan moties van de Tweede Kamer over de oldtimers. De Kamer wil dat de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting overeind blijft voor mensen die een oldtimer als hobby hebben. Het 'rijdend cultureel erfgoed' wordt daarmee beschermd.

20 tot 25 dagen

Weekers overlegt nog met de autobranche over hoe dat kan worden vormgegeven. Hij wil wel dat mensen die een vervuilende oldtimer dagelijks gebruiken motorrijtuigenbelasting gaan betalen. Mogelijk dat er een soort strippenkaart komt waarbij je met een oldtimer 20 of 25 dagen per jaar mag rijden zonder te worden belast.

De autobranche is positief over de plannen van Weekers. De sector hoopt dat er een bijtelling komt die ,,beter is voor de automobilist en de sector en eerlijker is'', verklaart branchevereniging RAI.

 

» Terug naar vorige pagina

Lekor Administraties

Einsteinstraat 18
3281 NJ Numansdorp
Telefoon: 085-8771280
E-mail: info@lekor.nl